Op deze pagina vind je links naar websites die handig zijn als je je Engels wilt verbeteren.

Op onze Facebookpagina delen we vaak interessante weetjes, dus word fan en mis niets!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze cursussen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Luistervaardigheid

Voor het verbeteren van je luistervaardigheid heeft de BBC een leuke website, met stukjes van 6 minuten. Je leert hiermee ook nieuwe woorden, en kunt het zo nodig ook nalezen.

Op de website van Listen a Minute vind je hele korte luisterfragmenten. Je kunt kiezen uit een enorme lijst van onderwerpen. De gesproken tekst is ook uitgeschreven.

Grappig en een klein beetje informatief is Marcus Butler. Bijvoorbeeld in deze korte video, waarin hij typisch Britse gewoontes bespreekt.

Een andere hele interessante site met lezingen over alle mogelijke onderwerpen is TED. Het Engels is van een behoorlijk hoog niveau.

Films of documentaires kijken zonder ondertiteling is ook goed voor je luistervaardigheid. Op Netflix kun je bijvoorbeeld naar Secret of Great British Castles kijken.

Interessant stukje over anxiety en depression op de BBC, hier kun je elke dag nieuwe stukjes vinden.

Grammatica

The British Council heeft een site met handige tips, als je je grammatica weer eens op wilt halen. Je kunt op 48 verschillende onderwerpen zoeken.

Voor een compleet overzicht van de werkwoordtijden in het Engels, speciaal voor Nederlanders is deze site handig.

Deze site is weliswaar in het Duits, maar heel handig, want je kunt een heleboel grammatica oefenen, en krijgt ook veel feedback.

Leesvaardigheid

Algemene tips voor het verbeteren van je leesvaardigheid vind je hier op een rijtje.

Om beter te leren lezen is het belangrijk veel kilometers te maken. Dat hou je alleen maar vol als je iets leest wat je interesseert. Hieronder een lijstje van aanraders.

Daarnaast kun je ook oefenen met losse teksten, uiteraard. Hier een mooie site met oefeningen op B1 niveau.

Een aangrijpend boek, The Boy in the Striped Pyjamas, zeer de moeite waard om te lezen, een blik op een concentratiekamp vanuit het perspectief van een jongetje, zelfs al heb je de film al gezien. Geschikt voor mensen die nog niet op niveau Havo 4/ MBO 4/ B1 zitten.

Go Ask Alice is een boek dat je goed kunt lezen als je Havo 4/ MBO 4/ B1 niveau hebt. Het is het dagboek van een meisje dat worstelt met drugsgebruik. Heel aangrijpend geschreven, en inmiddels wel een klassieker.
The Perks of Being a Wallflower is heel mooi.  Het gaat over een jongen die tijdens het volwassen worden verandert van een muurbloem in een gelukkige man. Te lezen als je Havo 5 / B2 niveau hebt.

Schrijfvaardigheid

Schrijven is een lastige vaardigheid om in je eentje te oefenen, want je weet natuurlijk niet zeker of wat je doet goed is. Het is daarom handig om een paar standaardzinnen te leren, en te weten hoe je bijvoorbeeld een e-mail schrijft.

Een goed voorbeeld van een mooie e-mail op A2 niveau vind je hier. Je ziet hoe goed de mail is opgebouwd, met een aparte alinea voor elk onderwerp, en handige zinnetjes om uit je hoofd te leren.

Op de pagina van The British Council vind je tips voor de opbouw van een mail.

Een schrijfoefening op A2 niveau vind je hier. Je zoekt teksten bij ansichtkaarten.

Op deze pagina kun je een schat aan tips vinden.

Vocabulaire

Als je je woordenschat wilt uitbreiden is het goed om actief met nieuwe woorden te oefenen. Vaak weet je heel veel woorden passief wel, d.w.z. je begrijpt ze als je ze leest of hoort, maar kunt ze niet zelf bedenken als je spreekt of schrijft. Hier vind je een lijst met woorden en uitdrukkingen die te maken hebben met ziektes en doktersbezoek. Probeer ze zelf in zinnetjes te gebruiken, dus niet alleen ouderwets te stampen.

Mister Duncan behandelt heel veel vocabulaire in zijn vlogs. Hij praat in een iets langzamer tempo dan gewoonlijk, en is daarom goed om te leren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren